Laat je Tiny House bouwen

Bestel je eigen bouwpakket of laat je eigen Tiny House in no-time bouwen

Van bouwtekening

Van een aantal schetsen op de tekentafel

Naar een Tiny House die je in alle gemakken voorziet

Binnen enkele weken is het Tiny House afgebouwd en volledig ingericht. Het Tiny House kan volledig gepersonaliseerd worden en er zijn een breed scala aan mogelijkheden. 

Tal van mogelijkheden met Tinyhouse.nl

Verplaatsbaar

Door de schroeffundering en het eenvoudige concept is ons Tiny House te verplaatsen. Maar ook te vergroten of te verkleinen! Dit kan omdat we met segmenten bouwen.

Kostenbesparing

Het mag duidelijk zijn dat je in ons Tiny House met een zeer beperkt budget kunt wonen. Gasloos, geen tot zeer weinig onderhoud, goed geïsoleerd en een scherpe aanschafprijs.

Compact en gezellig

Tiny House voelt heel ruim maar is toch compact. Eigenlijk een heel volwaardige gelijkvloerse kleine woning met een industriële "look".

Onderhoudsvrij

Tiny house is voorzien van 120 mm goed geïsoleerde onderhoudsvrije sandwichpanelen. In combinatie met kunststof kozijnen met HR ++ glas.

Duurzaam

De eventuele zonnepanelen, de goede isolatie en de thermopane beglazing maken het gasloze tiny house erg duurzaam. Dat scheelt ook in je portemonnee!

01. Bouwtekeningen

Het is mogelijk om een Tiny House te bouwen in segmenten van 4×2 meter. Met andere woorden, enorm veel mogelijkheden. De standaard bouw is 8×4, op deze manier kom je het goedkoopste uit per vierkante meter.

02. Schroeffundering en frame plaatsing

De schroeffundering bestaat uit meerdere 120 cm lange gegalvaniseerde schroefpalen. Daarop wordt het houten frame bevestigd. De onderlaag van het frame bestaat uit geïmpregneerd hout. Vervolgens wordt het boven frame gemonteerd, compleet met staanders.

03. Wanden, schuifpui en ramen

De vloer, wanden en dak bestaat uit 120 mm geïsoleerde ondershoudsvrije panelen. Het dak krijgt vervolgens een EPDM of een bitumen laag, dit maakt het dak uitermate geschikt voor zonnepanelen. De schuifpui, raamkozijnen en voordeur worden ter plaatse uitgezaagd en gemonteerd met intrekprofielen. Waarna de binnenkant van de kozijnen afgewerkt wordt.

Werkwijze

1. Schroeffundering

Om te beginnen beschik je over de grond waar je een Tiny House kan laten bouwen. Vervolgens neem je contact op met de gemeente en vertel je je plan over dat je een Tiny House wil bouwen op een schroeffundering. De schroeffundering kan alvast gemaakt worden. Wij brengen je in contact met de firma die de schroeffundering gaat leveren en plaatsen.

2. Frame van Tiny House

Je bepaalt zelf waar de meterkast komt en je kunt dan ook alle leidingen door de grond in de meterkast-ruimte omhoog laten komen. Deze dient voor aansluiting van elektra, riool, water, tv en wifi. Tiny House maakt het frame in de werkplaats. Voor de vloer worden geïmpregneerde balken gebruikt. Voor de rest van het frame worden normale geschaafde balken gebruikt. Het hout levert de hout- en plaathandel exact op maat.

Indien je dit wilt kun je kiezen om al het hout twee keer te behandelen/ schilderen. Het hout komt met exact de juiste maat binnen bij ons, daar wordt dus niet meer aan gezaagd. De zaagkanten en kopse kanten kunnen ook behandeld worden voordat er gelijmd en geschroefd gaat worden. Ideaal voor de schilder, dit is wel tegen een meerprijs.

Op de afgesproken datum komt de vrachtwagen met kraan en het houten frame wordt geplaatst. Aan het eind van de dag zie je al wat je krijgt!

3. Montage framepanelen, de ramen, deur en schuifpui

De geïsoleerde panelen van 120 mm dik komen de volgende dag en worden geleverd naast je Tiny House. De isolatie is ongeveer vergelijkbaar met glaswol isolatie van 220 mm. De isolatiehandel levert alle microrib- panelen incl. zetstukken en binnen- en buitenboeien, deze zijn ook exact op maat. Alleen de raam- en deur partijen moeten nog uitgezaagd worden. Hierdoor kun je zelf bepalen waar ze gemonteerd worden.

Je kunt uiteraard kiezen uit meerdere kleuren. Deze panelen zijn extra behandeld. De dikte van de verflaag is vier keer zo dik, namelijk 800 Mu in plaats van 200 Mu. Als er tweede keus panelen van dezelfde kwaliteit op voorraad zijn gebruiken we deze voor de vloer omdat deze niet zichtbaar zijn en wel een stuk voordeliger! Tot slot worden de vier wanden, de vloer en het dak gemonteerd.

Voordat de montage begint, regelen we de levering van de kozijnen zodat ze al op de bouwplaats klaarstaan als de montage van de panelen gereed is. Daarna worden de kozijnen gemonteerd. Wij hebben een leverancier die kwaliteitskozijnen inclusief HR++ glas voor een scherp tarief levert en bezorgd.

4. De afwerking

De houten vloerdelen worden verlijmd of geschroefd op de vloer-isolatiepanelen. We hebben gekozen voor een mooie plaat namelijk radiata pine 18mm met rondom veer en groef. De vloerdelen kunnen afgelakt geleverd worden en hier kan eventueel op termijn elk soort van vloerbedekking, zeil/PVC/ laminaat et cetera op. Uiteraard is de ruimte voor de meterkast vrijgelaten. Wanneer dit allemaal gereed is, begint de afwerking.

De boeien worden gemonteerd. We hebben een binnen- en buitenboei die in “elkaar” vallen en daardoor bijzonder strak afgewerkt is. De zetstukken op de hoeken plus alle panelen worden afgeschroefd met RVS schroeven. De dakpanelen krijgen als extra nog een laag EPDM. Het dak is uitermate geschikt voor zonnepanelen. De intreklijsten om de ramen en deuren worden gemonteerd.

5. Het terras

Wanneer je een terras wilt, is het belangrijk dat de schroeffundering direct voor de bouw al geplaatst wordt. Eventueel kan het terras later als fundering dienen voor een uitbreiding.